vrijdag 18 maart 2011

CVZ & Menzis het vervolg

Inmiddels ben ik op 17 maart aan beland en de afmeldingsbrief is binnen. Hehe eindelijk na ruim anderhalve maand bellen en klagen. Binnenkort zet ik hier het hele verhaal!

dinsdag 1 maart 2011

Menzis & CVZ zie daar maar eens vanaf te komen.

Met een dagtekening van 31 februari ontving ik van menzis op 2 februari een brief dat zij mij het CVZ aan hadden gemeld. Deze brief verteld over eerder gestuurde brieven (nooit ontvangen) waarin vermeld stond wat er ging gebeuren als de achterstanden zouden oplopen.
Hierop heb ik meteen contact gezocht met menzis. Ik kreeg een dame aan de lijn van de service afdeling. Toen ik zei dat ik het niet eens was met de aanmelding omdat het niet klopte wat er in de brief stond, werd ik door verbonden. Ik kreeg een dame van een of andere "speciale afdeling".
Verhaal uitgelegd en verteld dat ik het niet eens was met de aanmelding.
Deze dame ging in mijn dossier kijken en kwam met 1 datum waarop een premie was gestorneerd . Dat was de premie van November. Hier had de dame gelijk in. Er stond rond die tijd te weinig saldo op mijn rekening. Echter op 12 december had ik zelf via internet bankieren onder vermelding van mijn verzekerde nummer het verschuldigde bedrag over gemaakt.
Toen kregen we het over de premie van Januari 2011. Ook hier was menzis in de fout gegaan door een acceptgiro te sturen in plaats van automatisch te incasseren. Laat ik daar nou net over gebeld hebben gelijk na het ontvangen van de acceptgiro waarbij mij was toegezegd dat het bedrag alsnog automatisch zou worden geincasseerd, met tientallen excuses van de mannelijke medewerker omdat menzis overgeschakeld was naar een nieuw systeem en dit bij meerdere klanten was gebeurd. (En toen had er een alarmbelletje af moeten gaan, een nieuw systeem bij menzis, ohoh.)
Aangezien die afspraak niet nagekomen werd door menzis (hoe verrassend) had ik ook dat bedrag zelf via internet bankieren overgemaakt.
Toen ook de termijn van Februari niet werd geincasseerd rond de afboekingsdatum heb ik een mail gestuurd via de website met de vraag wat er aan de hand was. Een paar dagen later kreeg ik antwoord:

Geachte heer ... ... ....,
U heeft op 26-1-2011 de volgende vraag aan ons gesteld:
geachte dame/heer,

Ik heb u geruime tijd geleden gemachtigd om automatisch te incasseren.
Tot op heden heb ik echter gemerkt dat u geen premie van mijn rekening heeft geincasseerd.
Ik zou graag willen weten wat er aan de hand is.
mvg
. ... ... ....

Het antwoord op uw vraag is:
U heeft ons laten weten dat u de premie automatisch aan ons wilt betalen. Vanaf nu schrijven we de premie af van rekeningnummer ....................................

Als dit rekeningnummer niet goed is, geeft u ons dat dan door. Geeft u de wijziging aan het eind van de maand door? Dan kan het zijn dat dit de incasso kruist.

We vertrouwen erop u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

Met vriendelijke groet,
Inge Nieuwenhuis - Teselink
Menzis
Hoe tevreden bent u met Menzis?
We zijn heel benieuwd naar wat u van deze e-mail vindt. Uw mening helpt ons om onze dienstverlening zo goed mogelijk af te stemmen op uw wensen. Daarom nodigt Menzis u uit om mee te doen aan een kort tevredenheidsonderzoek. Ga naar www.menzis.nl/email om uw mening te geven.
Het invullen van de vragen kost u niet meer dan drie minuten.

Heeft u nog een vraag, zoekt u een formulier of wilt u zich aanmelden voor onze digitale nieuwsbrief? Kijkt u dan op onze website www.menzis.nl

Goed, er zou dus, voor de zoveelste keer een automatische incasso ingezet worden.


Menzis houd van ieder telefonisch contact een notitie bij en dus had de dame in kwestie geen poot om op te staan aangezien ik alles wat zij aandroeg wist te weerleggen met bewijs dat menzis zelf vast legt.
Het zou uitgezocht worden was de eind mededeling en ik zou zo snel mogelijk terug gebeld worden maar de aanmelding bleef staan.

Een week later, druk aan het werk, gaat mijn mobiel. "Hallo met die en die van menzis, spreek ik met dhr. .....?". Uiteraard sprak zij met die heer. Ik werd helemaal gelukkig gemaakt met de mededeling dat ik, lopende "het onderzoek", op voorhand werd afgemeld bij het CVZ.
En toen begon de ellende.

Word vervolgt.........

Namen medewerkers die ik aan de lijn heb gehad tot dus ver:

Menzis
Mw. S. Kauwenberg
Mw. K. Middendorp
Mw. M. Bogewit (mocht ik het goed verstaan hebben)
Mw. Rozemij
Mw. Remkes
Mw. J. Nijdam
en nog een paar waarvan ik de naam niet heb genoteerd

CVZ
Dhr. van Ballegooi
Dhr. Fonteini (of Fontijni)
Dhr. de Koning
en eene Ashwin of Eshwin