vrijdag 8 april 2011

CVZ en de Nationale ombudsman

Gisteren maar weer eens naar het cvz gebeld met de vraag waar mijn centjes bleven. Menzis heeft de afmelding op 17 maart er door gekregen maar het cvz is nu het probleem.
Op de website staat dat het wel 10 weken kan duren voor je je geld terug krijgt als het gaat om een onterechte aanmelding zoals dat in mijn geval was. Althans dat zei de dame die ik gesproken heb. Het valt mij hierbij op dat niemand bij het cvz zijn of haar naam noemt bij het beantwoorden van de telefoon. Ik ben nu even te lui om dat op te zoeken maar ik weet toevallig van een eerdere zoektocht op het internet dat de ombudsman het cvz verzocht heeft hier maximaal 4 weken van te maken.
Ok, goed, dit medegedeeld te hebben aan de dame kon ik uit haar reactie opmaken dat zij geen flauw benul heeft van wie of wat de ombudsman is. "Tjah de eene instantie zegt dit de ander dat" was het antwoord dat ik kreeg. Ik had er geen zin in om het haar erg lastig te maken aangezien de mensen welke over de centjes gaan toch niet aanspreekbaar zijn voor de ongewilde klanten van het cvz. Tijd voor actie, dus de ombudsman gebeld. De telefoon word beantwoord door alweer een dame. Op de speaker. Mevrouw was erg slecht te verstaan. "Geeft niet ik kan u wel goed verstaan" was haar antwoord.
Doordat de dame in kwestie het gesprek op de luidspreker liet staan heb ik het kort gehouden en vandaag opnieuw gebeld waarbij ik de heer welke ik aan de lijn kreeg ook informeerde naar deze handelswijze.
Ik kan een mailtje sturen. Fantastisch. Dat gaan we dus doen.
Ik ben erg benieuwd naar hoe lang dit allemaal gaat duren. Ik houd u in ieder geval op de hoogte!